هجوم آفت جوانهخوار و پروانه سفید برگخوار بلوط بسیاری از درختان زاگرس را در معرض تهدید قرار داده، با توجه به اینکه این آفت در حال پیشرفت است، لذا ورود تیم زبده دانشگاهی جهت مبارزه با این آفت از ضروریات است.
به گزارش شرکت زرتاج از کهگیلویه، علی کریمی در نشست خبری با اصحاب رسانه، اهمیت نقش فرهنگ هنر و رسانه در حفاظت از منابع طبیعی را یادآور شد و با بیان اینکه منابع طبیعی متعلق به همه مردم است اظهار کرد: هر گونه سهلانگاری خیانت است و باید جلوی آن گرفته شود. رییس منابع طبیعی کهگیلویه با بیان اینکه آماده پذیرش هر گونه نقد منصفانه از طرف رسانهها هستم گفت: اگر نتوانم از تخریب منابع طبیعی جلوگیری کنم همان بهتر که کنار بروم و این مسئولیت به کسی دیگر واگذار شود.
وی در ادامه صحبتهای خود از توزیع رایگان و غرس ۲۰ هزار نهال با مشارکت مردم در هفته درختکاری خبر داد و افزود: در راستای تاکیدات رهبر معظم انقلاب و دولت در خصوص طرح کاشت یک میلیارد درخت، سال آینده ۲۰ هزار نهال دیگر غرس خواهد شد. کریمی سهمیه تولید نهال شهرستان را ۵۰۰ هزار اصله نهال عنوان و ابراز امیدواری کرد که با مشارکت شهرداری و پتروشیمی این میزان به یک میلیون برسد. وی کمبود نیرو در منابع طبیعی را یادآور شد و در برخی حوزهها مثل دشمنزیاری اصلا نیرو نداریم و در دیشموک با وسعت ۹۵ هزار هکتار پوشش جنگلی و گیاهان دارویی، تنها توسط یک قرقبان حفاظت میشود. رییس منابع طبیعی شهرستان کهگیلویه از محلولپاشی برای پیشگیری از آفت درختان بلوط طی هفته آینده خبر داد و بیان کرد: محلولپاشی زمان خاصی دارد و سال گذشته زمان درستی نبود، اما امسال در زمان درست یعنی اواخر اسفند و فروردین سال جدید این محلولپاشی انجام خواهد شد. وی با بیان اینکه این آفت محصول این یک سال و دو سال اخیر نیست گفت: این آفت سالهای قبل وجود داشت و با آن مبارزه نشد تا به مرحله طغیان رسید. کریمی با بیان اینکه منابع طبیعی در رابطه با بحث آفت درختان بلوط به صورت شبانهروزی پای کار است گفت: در همین راستا یکی از پیگیرترین، سختگیرترین و جدیترین نیروهای اداره ( ضرغامی) را به عنوان ناظر و پیگیری برای مبارزه با این آفت قرار دادیم. کیوان ضرغامی ناظر درختان آفتزده، حفاظت از جنگل را عرصه آزمون و خطا عنوان و بیان کرد: برای جلوگیری از آفت درختان، باید تیم زبده و محققان دانشگاهی وارد این عرصه شوند. وی با بیان این که این آفت هوشمند و جلوتر از ما پیش میرود گفت: پیشبینی میکردیم امسال در فصل سرما از بین برود اما طبق بازدید از درختان بلوط متوجه شدیم این آفت داخل پوست بلوط تخمریزی کرده و با فصل گرما شروع به طغیان میکند. ضرغامی با بیان اینکه اگر با این آفت مبارزه علمی نشود احتمال میرود با منطقه سازگار شود گفت: این آفت کمربندی زاگرس و جاهایی که تودههای عظیم و بزرگ بلوط است وجود دارد و مرتب در حال پیشرفت است. انتهای پیام/۸۲۰۳۵