مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز از دریافت ۶ فقره پروانۀ نشان حد مجاز آلایندهها تحت نظارت مدیران کنترل کیفی و شرکتهای بازرسی خبر داد.
به گزارش شرکت زرتاج از کرج، علیرضا بدری، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز، صبح امروز در جمع اصحاب رسانه، با بیان اینکه از ابتدای سال جاری امور مرتبط با سلامت محصولات کشاورزی به سازمان حفظ نباتات کشور و به تبع آن مدیریت حفظ نباتات استانها واگذار شده است، اظهار کرد: با عنایت به تغییر روند بررسی درخواستهای اخذ نشان حد مجاز آلایندهها در سامانۀ سماک، تاکنون تعداد ۶ فقره پروانۀ نشان حد مجاز آلایندهها در سطح ۱۶ هزار و ۸۸۸ مترمربع و به میزان ۲۱۰ تن برای محصول توت فرنگی گلخانه ای و در سطح ۲ هزار و ۸۵۳ مترمربع و به میزان ۲۱ تن برای سبزیجات برگی گلخانه ای (مجموعاً سطح ۱۹۷۴۱ مترمربع و میزان ۲۳۱ تن) برای بهره برداران صادر شده است. مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با اشاره به اینکه اعطای نشان حد مجاز آلایندهها با هدف بکارگیری مجموعه روشهای فیزیکی، زراعی، مکانیکی، بیولوژیکی و استفاده از آفتکشها شیمیایی با دورۀ کارنس پائین مؤثر در برنامۀ کنترل آفات و بیماریها و در راستای کاهش مصرف آفتکش های شیمیایی و تولید محصول سالم با باقیماندۀ قابل قبول آفتکشها، نیترات و فلزات سنگین جهت مصرف عموم مردم اجرا میشود، افزود: مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی البرز با اجرای برنامه های آموزش مدیران کنترل کیفی، اطلاع رسانی و تشویق بهره برداران جهت ثبت نام در سامانه و تولید محصولات گواهی شده (سالم) و پیگیری مراحل چگونگی انجام کار از ابتدا تا پایان اخذ پروانۀ مذکور اقدام مینماید. بدری در خصوص چگونگی اجرای طرح، تصریح کرد: با بکارگیری کارشناسان کلینیکهای گیاه پزشکی و آموزش مدیران کنترل کیفی و نظارت این مدیریت بر محصولات زراعی، باغی و گلخانههای استان، عملیات مبارزه با آفات، بیماریها و علفهای هرز و حضور مستمر در عرصه توسط کارشناسان نامبرده و ارتباط مستمر با بهره برداران انجام و همچنین توصیه اصولی به اجرای روشهای تلفیقی کنترل عوامل زیان رسان صورت میگیرد. وی در خصوص اقدامات انجام گرفته در راستای افزایش سلامت محصول و صدور مجوزهای یاد شده، افزود: تعداد چندین بهره بردار دیگر نیز متقاضی اخد نشان حدمجاز آلایندهها میباشند که روند ثبت نام آنها در سامانۀ سماک آغاز شده است. پایان پیام/